АНГЛИЙСКИ ЗА ДЕЦА

Можете да доведете детето си на всяка възраст, но ако започне да учи при нас достатъчно рано, можете да бъдете спокойни, че когато завърши нашия курс на обучение, ще има качествен (всъщност великолепен) английски, с който навсякъде ще прави добро впечатление.

Много от децата, които са учили английски при нас в момента учат в престижни университети в Лондон, Единбург, Манчестър, Кардиф и т.н.

Нашите курсисти наричат Sofia Language Center „фамилно училище”. При нас се обучават цели семейства, така че докато Вие учите английски, Вашето дете може да има урок в съседния кабинет.

Сериозното професионално обучение задължително предполага децата да се чувстват добре в час. Няма нужда от дидактика и строги дисциплинарни мерки. Има нужда от внимание, разбиране, доверие и подкрепа. Всички тези неща са част от професионализма в нашата работа.

На училище трябва да е забавно и интересно.

Нашето обучение включва и помощ за справяне с материала по английски език в училище, който се интегрира леко и приятно в нашите програми. Децата, които учат при нас, бързо излизат напред с материала в училище.

Освен на английски език, ние учим нашите малки курсисти да гледат на знанието като сила, на мисленето като гъвкавост и предизвикателство, на четенето като откривателство и да изпитват удоволствие от тях.

Ние не критикуваме и не притесняваме, ние насочваме, подкрепяме, окуражаваме, напътстваме и се радваме на успехите, които постигаме заедно. Родителите казват, че с нас както децата им, така и те самите се чувстват добре придружени.

Един от най-ценните професионални комплименти, които сме получавали звучеше така: „Благодаря Ви, че научихте детето ми да чете!” Втората част звучеше също много приятно: „Без Вас всичко това нямаше да се случи.”

Комплиментът дойде от майката на Надежда Кирова. Надето учи английски език при нас 5 години. И с тази подготовка в момента учи в Кеймбридж. И далеч не е единствен случай.

Много често наши бивши и настоящи курсисти водят при нас децата си или децата на приятелите си. Винаги съм смятала това за сериозен професионален комплимент.

Неотдавна наша курсистка доведе 6-годишното си внуче. Тъй като освен бабата, майката на детето също е учила английски език при нас, може да се каже, че обучаваме 3-то поколение.

Преди няколко години един френски дипломат изпрати на курс по английски език при нас 3 от 4-те си деца, както и съпругата си, бременна с 5-тото им дете.

Хармоничната среда и приятната фамилна атмосфера са особено важни за децата, които така или иначе прекарват по-голямата част от времето си извън дома си.

Ако на едно дете му е скучно в час, не може да се задържи вниманието му. Професионалното чуждоезиково обучение трябва да предизвика и задържи интереса на детето. Защото оттам започва сериозната работа.

Всичко, което се прави в час, трябва да е достижимо и дозирано. Предизвикателствата трябва да са преодолими. При нас децата се учат как да справят с тях сами.

Едно дете не може да надхвърли възрастта си и липсата си на жизнен опит. В този смисъл езиковият материал трябва да бъде изключително добре подбран и поднесен по подходящия за конкретната възраст начин. Езиковите ситуации на 5-годишните са различни от езиковите ситуации на 7-годишните.

Както възрастните така и децата не могат да научат английски учейки наизуст, не разбирайки за какво става въпрос. Както възрастните, така и децата стават изключително мотивирани когато са „в час” с материала.
 

Калоян Болярски