ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Кога мога да започна?

Отговор: Утре, следващата седмица или другия месец, зависи от вас.

Преди да започнете е добре да се видим в нашия офис за кратко интервю. Отделете си време колкото за едно кафе (45 мин до 1 час), за да определим нивото и конкретните Ви проблеми.

За целта се обадете, за да си запазите час в удобно за Вас време.

Интервюто е устно и няма нищо общо с разпространените тестове за входно ниво, които проверяват предимно пасивни знания. По-скоро прилича на приятен свободен разговор, при който се прави точна оценка на реалното състояние на Вашия английски.

Това не е тест, а по-скоро диагностика, така че не бива да се подготвяте.

Този предварителен разговор е много полезен за Вас, защото още на него придобивате смелост и самочувствие, че усилията Ви ще дадат резултат.
 

Ако никога не съм учил/а английски, колко време ми трябва, за да проговоря и да си върша работата?

Отговор: Противно на разпространените заблуди, с такива хора се работи много лесно. Прогресът се вижда още в началото. От ден първи Ви учим да говорите, т.е. да ползвате наученото директно в практиката.

Ако идвате редовно, Ви трябват няколко месеца (в зависимост от вашето индивидуално темпо), за да проговорите елементарен английски и още толкова да го „полирате”.

Когато след няколко месеца обучение (когато сте готови за това) за първи път имате час с нашия колега Джон и проведете първия си разговор (макар и бавно и, разбира се, с грешки) на английски с англичанин, придобивате самочувствие и увереност. И продължавате напред.
 

По коя система работите?

Отговор: Работим без учебници. Няма учебник, написан за вас. Нито такъв, който да Ви научи да говорите. Когато уроците се кроят по ваша мярка, сме много гъвкави и резултатите идват бързо, освен това проговаряте бързо, защото:

1. можем да обърнем внимание на Вашите конкретни належащи проблеми и нужди и да решаваме неотложните Ви задачи докато следваме крайната цел;

2. отделяме много време в час за говорене;

3. можем да спазим динамиката на Вашия собствен стил и ритъм на учене, за да Ви е комфортно, приятно и ненатоварващо. И полезно!
 

Как решавате на какво точно да ме учите?

Отговор: Това е въпрос на професионализъм. Професионалистът знае какво прави, кога и как, а също така може да обясни какво прави и защо и да го подкрепи с резултати.

Първо провеждаме споменатия по-горе предварителен разговор.

Професионално проведеното устно интервю винаги дава много точна оценка на действителното състояние на Вашите езикови умения и на проблемите Ви. Също така дава информация какъв тип обучаем сте. Какво ще Ви е по-лесно и на какво ще трябва да се обърне специално внимание. Изясняват се точно целите и времето, за което трябва да бъдат постигнати.

На тази база решаваме какво да съдържа Вашата индивидуална програма и как ще я прилагаме.

Този стил на работа осигурява невероятна гъвкавост, изисква висок професионализъм и гарантира бързи и качествени резултати.
 

Как да си организирам програмата, когато непрекъснато пътувам в страната или в чужбина и не мога да планирам редовни занятия?

Отговор: Работим със заети хора, така че сме подготвени. Имаме 2 варианта:

Първият е да Ви направим фиксирана програма, която при нужда се променя.

Вторият е да имате плаваща програма, която се прави седмица за седмица.
 

Какво се случва с фиксираните ми часове, ако заминавам за ваканция?

Отговор: Ползваме ги за други курсисти, докато Ви няма, а после възстановяваме Вашата програма.
 

Какво се случва с програмата ми, ако се наложи да прекъсна за по-дълго време?

Отговор: Продължаваме я, когато се върнете. Когато сте обучавани качествено, вашите знания са стабилни и продължаваме оттам, където сте спрели. Все пак, колкото по-ниско е нивото Ви, толкова по-кратки трябва да са паузите.
 

Какво става, ако моят личен график се промени и часовете, които съм резервирал/а вече не са ми удобни?

Отговор: : Променяме ги, така че пак да са ви удобни.
 

Мога ли да имам часове през уикенда?

Отговор: Да
 

Какво се случва, ако спешно ми възникне ангажимент и не мога да си взема часа?

Отговор: Обаждате се в офиса.
 

Има ли минимум часове, който трябва да взема?

Отговор: Не. Не се ангажирате с минимален брой часове. Можете да започнете когато пожелаете и да спрете когато пожелаете.
 

Как ще напредвам, когато нямам време за подготовка в къщи?

Отговор: И това е предвидено. Работим със заети хора. Ясно е, че нямате време за учене у дома. Ученето се случва в час.

Ако обаче намерите някакво време за самостоятелна подготовка, ние ще Ви насочим как да го използвате оптимално. Въпросът не е колко време се учи, а как.
 

Колко пъти в седмицата трябва да имам часове?

Отговор: Минимум 1 път и максимум 3 пъти на седмица. Всички програми дават желания резултат, но прогресът е най-стабилен и бърз при редовна програма от две посещения седмично.

При индивидуално обучение 1 учебен „сеанс” трае 2 учебни часа по 45 мин.

Така че ако нямате някаква спешна належаща задача, която изисква по-интензивно обучение (максимум 3-4 пъти на седмица и то за максимално кратко време), се подгответе да прекарвате при нас 2 пъти на седмица за по астрономически 1½ часа в удобно за Вас време.
 

Яна Арнаудова
Директор

Sofia Language Center