Английски за възрастни

Най-голямото предизвикателство за възрастните, обучаеми по английски език, в над 90% от случаите е говоренето.

Хората идват при нас с най-различни лингвистични нужди, но с един и същи лингвистичен проблем: проблемът с говоренето.

За повечето от тях езиковата бариера е източник на стрес, ниско самочувствие и дискомфорт. Много от тях не вярват, че някога ще проговорят английски.

Идват бизнесмени, които зависят от преводачи по време на бизнес срещи и пътувания, мениджъри на средно ниво, които с в перманентен стрес при комуникацията си с чуждестранните си шефове и колеги.

Идват служители в големи и малки фирми, които не могат да си подготвят и изнесат презентациите, не могат да говорят по телефона (и да си пишат имейлите), хора, които се чувстват некомфортно в служебните си и личните си контакти или когато пътуват.

Идват лекари, журналисти, преподаватели, хора от най-различни области.

Много от тях са изкарали по 2, 3, 4 и повече нива, учили са с години (или са отлагали ученето с години), разбират повече, отколкото говорят (което е нормално), не могат да се отпуснат да говорят (защото не са учени на това), винят себе си за досегашните си неуспехи и често твърдят, че това е последният опит, който правят в тази насока.

В 100 % от случаите обучението при нас е успешно.

Много от нашите потенциални курсисти идват по препоръка на бивши или настоящи наши клиенти, които са постигнали мечтания ефект от обучението си: да говорят английски уверено и с подплатено самочувствие.

Нашият специалитет е развиването на говорните умения, дори когато хората са убедени, че не им вървят езиците, защото вече са пробвали не дотам успешно или например са над определена възраст и смятат, че е твърде късно, или са много заети и нямат време за учене, и т.н.

Главната цел е да Ви научим да говорите. Говоренето става с говорене, не със сухи тренировки с учебник или с компютър.

Няма как да се научите да говорите чуждия език, ако поне 60-70% от времето в час не практикувате на живо. Ученето на чужд език има доста общо с тренировките при индивидуален спорт. Ненапразно практически насоченото чуждоезиково обучение се нарича на английски език „language training“, а преподавателите – „language instructors“.

Разбира се, обучението включва и развиването на уменията за слушане, писане и четене.

Качественото обучение се съдържа в качеството на всеки учебен час. Всяка секунда трябва да е добре оползотворена и всяка минута е стъпка напред. Ефектът от професионалното обучение се вижда още по време на първите няколко часа.

Преди записване на училище всички потенциални курсисти минават на кратко устно интервю (по предварителна уговорка).

За разлика от писмените тестове за входно ниво, професионално проведеното устно интервю дава възможност за точна диагностика на конкретните езикови проблеми и нужди на дадения курсист.

Това устно интервю дава възможност на потенциалния курсист да зададе всичките си въпроси по отношение на бъдещия учебен процес, както и да придобие представа за него чрез кратък демо-час.

Не на последно място, на това интервю се дефинира и уникалният профил на потенциалния обучаем, който включва и неговия уникален стил и темпо на учене.

Този уникален профил се взима предвид при изготвянето на програмата на всеки курсист, която е съобразена изцяло с неговите нужди, цели и интереси. Това е така нареченият индивидуален подход, който се прилага при нас както при индивидуалното, така и при груповото обучение.

За да е успешно, обучението трябва да върви леко, без стрес, притеснение и напрежение. Приятната, спокойна работна атмосфера и сериозната работа трябва да вървят заедно.

По време на обучението при нас Вие може да задавате въпроси от всякакъв характер, директно свързани с конкретната работа в час или изобщо с английския език и неговото приложение във Вашата работа или хоби.

Когато получавате отговори на всичките си въпроси, когато сте наясно какво се прави в час и защо, Вие сте спокойни и убедени, че се движите в правилната посока, че сте на правилното място и сте мотивирани да продължавате напред.

Методиката, по която работим, предполага изключително високо ниво на гъвкавост по отношение на подбора на езиковия материал и темпото на работа.

Това дава възможност от една страна да помогнем на клиента да си свърши работата тук и сега (напр. да си подготви презентацията или да си напише имейла), а от друга, без да нарушаваме ритъма, да се движим в посока постигане на крайната цел.

А крайната цел е: в максимално близкото бъдеще същият клиент да може самостоятелно да се справя с езиковите си ситуации.

Програмите са гъвкави и по отношение на дните и часовете на провеждане на учебните занятия.

За още по-голямо удобство се изготвят паралелни програми за възрастни и деца, така че докато детето Ви има урок при нас, Вие също имате час в съседния кабинет. При нас се обучават цели семейства.

Всичко това звучи, както се казва на английски, прекалено хубаво, за да е истина, но всъщност е само малка част от цялата истина.